HET STAP-BUDGET

Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal €1.000 aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Mensen kunnen deze subsidie gebruiken voor het volgen van een training, cursus of opleiding om zo goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt.

De subsidie heet STAP. Dit staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. 

Verkeersschool Joop Hagen

Je kunt het STAP-budget 6 x per jaar aanvragen. Voor dit jaar is dat begin maart voor de periode maart en april. Begin mei voor de periode mei en juni etc. etc. Aan het begin van die twee maanden komt er telkens weer een nieuw budget beschikbaar.

Wil je gebruik maken van het STAP-budget?

Dat kan! Bij Verkeersschool Joop Hagen kun je STAP-budget aanvragen. Zorg dat je jouw voorinschrijving nu alvast doet. Dan zorgen wij dat jij het STAP-budget kunt aanvragen bij het UWV.

Wie kan STAP-budget aanvragen?

  • Je bent tussen de 18 jaar en de AOW-gerechtigde leeftijd
  • Je bent in loondienst of ondernemer of je hebt momenteel geen werk
  • Je ontvangt geen studiefinanciering, tegemoetkoming onderwijsbijdrage of andere publieke onderwijs financiering (met uitzondering van het Levenlanglerenkrediet)
  • Je opleiding start binnen 3 maanden na de aanvraagtermijn
  • Je hebt dit kalenderjaar nog geen STAP-subsidie gekregen en er is nog budget beschikbaar

Rijbewijzen beroepschauffeur

  • Rijopleiding C met Code95
  • Rijopleiding C zonder Code95
  • Rijopleiding E bij C

STAP 1 – Schrijf je in via Verkeersschool Joop Hagen voor een STAP opleiding

Graag ontvangen wij onderstaande gegevens van jou. Dit mag je mailen naar info@joophagen.nl  Na ontvangst sturen wij jou het STAP-aanmeldbewijs.

Wij hebben van jou nodig:

Voornaam, tussenvoegsel, achternaam, geboortedatum, straatnaam + huisnummer, postcode, woonplaats, mobiel telefoonnummer, e-mail adres, naam opleiding/cursus die je wilt volgen. 

STAP 2 – Vraag via het UWV op tijd het STAP budget aan

Zodra de aanvraagronde van het UWV is geopend op 1 juli 2022, ga je naar het STAP-portaal van het UWV. Zoek hier de juiste opleiding van Verkeersschool Joop Hagen. Met het STAP-aanmeldbewijs van Verkeersschool Joop Hagen kan je nu jouw persoonlijke STAP-budget aanvragen.

STAP 3 – Het UWV stuurt jou een bericht over de voortgang van jouw aanvraag

Binnen 4 weken stuurt het UWV jou een bericht over de status van jouw aanvraag. Is de aanvraag goedgekeurd? Dan krijgen wij ook bericht van het UWV en gaan we direct voor jou aan de slag. Binnen 2 werkdagen na goedkeuring krijg je bericht van ons. Is de aanvraag niet goedgekeurd? Laat het ons weten, dan kijken we samen naar de mogelijkheden.

Vragen?

Wij helpen je graag. Stuur je vraag naar info@joophagen.nl.