Verkeersschool Joop Hagen Een toonaangevende rijschool in Deventer!
Vrachtwagen rijlessen
De beste rijschool in Deventer
Je hebt een rijbewijs C nodig als je een motorvoertuig wilt besturen waarvan de toegestane maximummassa meer dan 3500 kg. bedraagt. Wat de toegestane maximummassa is valt te lezen op deel 1A van het voertuigbewijs of kentekenbewijs deel I.
Om je rijbewijs C te halen moet je je autorijbewijs hebben (B). Je mag al gaan lessen met 18 jaar, maar dan alleen in combinatie met Code 95. Ben je 21 jaar of ouder, dan is Code 95 niet verplicht.
Wil je het rijbewijs alleen privé gebruiken, dan kies je voor het rijbewijs C. Als je voor je werk een vrachtauto wilt besturen, moet je rijbewijs C met code 95 halen. Voor een kleinere vrachtauto of camper, kies je voor het rijbewijs C1 (eventueel met code 95). Voor een vrachtauto van meer dan 3500 kg, kiest je voor het rijbewijs C (eventueel met code 95).
Als je ook een aanhangwagen of oplegger daarbij wilt trekken die zwaarder is dan 750 kilo, dan is het vrachtwagenrijbewijs (E achter C) verplicht.
Code 95
In deze richtlijn staat wat je als beroepschauffeur moet doen om chauffeur te worden en te blijven. Code 95 is verplicht voor alle beroepschauffeurs uit de EU en beroepschauffeurs die in de EU werken. Dit is geregeld in de Richtlijn vakbekwaamheid.
Hoeveel lessen heb je nodig?
Dat is moeilijk van te voren te bepalen en is afhankelijk van verschillende factoren zoals je aanleg, motivatie en ervaring. Na je aanmelding plannen we een eerste rijles. Na deze les bespreek je met de instructeur hoe het is gegaan. Ook krijg je dan het advies hoeveel rijlessen de instructeur denkt dat jij nodig hebt om je rijopleiding met succes af te sluiten.
Het examentraject
Het examentraject voor het rijbewijs C bestaat uit de volgende modules:
Voor vrachtwagenrijbewijs C volg je module 1. Voor het vrachtwagenrijbewijs C + code 95 volg je Vakbekwaamheid 1, 2, 3, een praktische toets en en toets besloten terrein.
Theorie-examen vakbekwaamheid RVM1: Verkeer en een klein deel Techniek en Goederenvervoer
Theorie-examen vakbekwaamheid VMC2: Techniek en Lading, klein deel Verkeer en Goederenvervoer *
Theorie-examen vakbekwaamheid VMC3: Goederen vervoer, deel Verkeer, Techniek en Lading *
Vakbekwaamheid praktische toets (VPTC) *
Vakbekwaamheid toets besloten terrein (VPBC) *
Praktijkexamen C (85 minuten)
* Verplicht voor personen van 18 tot en met 21 jaar en voor chauffeurs die code 95 willen behalen.
Het praktijkexamen
Het examen begint met de voorbereiding en controle van het voertuig en de papieren. Daarna rijdt je binnen- en buiten de bebouwde kom en op verschillende soorten wegen. Tijdens het examen moet je aantonen het voertuig in alle facetten onder uiteenlopende omstandigheden te beheersen. Belangrijk onderdeel van het examen zijn de bijzondere verrichtingen, zoals een bocht achteruit rijden en keren door middel van steken. De duur van het examen is 85 minuten. Hoe gaat een praktijkexamen? Het CBR heeft er een filmpje over gemaakt: klik hier
Wij helpen je in 15 dagen aan het vrachtwagenrijbewijs incl. code 95!
Na een intake, een gesprek met onze instructeur en een rit in de vrachtauto, hoor je gelijk of wij denken dat deze compacte opleiding haalbaar is voor jou. Wij zijn helder, duidelijk en zullen eerlijk met je communiceren.
De theorie- en praktijklessen worden op aaneen gesloten dagen gepland. Je begint op de eerste dag met de theorie en je kunt op de laatste dag praktijkexamen doen. In 15 dagen leer je voor het theorie-examen, praktijkexamen, de praktische toets en de toets besloten terrein.
SOOB
Is jouw bedrijf aangesloten bij het SOOB? Zo ja, dan kom je vaak in aanmerking voor een subsidie. Daar helpen we je graag bij. Verkeersschool Joop Hagen voldoet aan de eisen, die gesteld zijn aan de certificering. Op grond daarvan heeft het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) ons het certificaat ‘gecertificeerd opleider Transport & Logistiek’ verstrekt. Via WWW.soobsubsidiepunt.nl kunt u SOOB-subsidie aanvragen voor diverse opleidingen. Wij ondersteunen u graag bij het aanvragen en indienen van het subsidiedossier.
Wanneer komt een van uw (toekomstige) werknemers in aanmerking voor een subsidie?
- Is de kandidaat bij u in dienst? U maakt dan gebruik van het doorstroomtraject. U heeft dan recht op 65% subsidie.
- Is de kandidaat nog niet bij u in dienst? Dan maakt u gebruik van het zij-instroomtraject en heeft u recht op 50% subsidie.
- Check de voorwaarden bij het Sectorinstituut Transport en Logistiek!
Direct actie ondernemen kom dan langs voor een persoonlijke kennismaking of neem contact op met een van de onderstaande contact buttons: