tractor

Verkeersschool Joop Hagen Een toonaangevende rijschool in Deventer!

T-rijbewijs

De rijschool voor het behalen van het trekker rijbewijs!

Als je de openbare weg op gaat met een tractor, landbouwvoertuig of bosbouwtrekker, heb je een T-rijbewijs nodig. 

Iedereen die op de weg een tractor/trekker, land- en bosbouwtrekker of motorrijtuig (>1,30 meter breed aan de voorzijde) bestuurt, dient in het bezit te zijn van een T-rijbewijs. Wanneer je voor 1 juli 2015 je autorijbewijs hebt behaald ben je vrijgesteld van de opleiding en krijg je de categorie T bijgeschreven bij verlenging van het rijbewijs.

Ben je na 1 juli 2015 16 jaar geworden of heb je geen B-rijbewijs, dan moet je het T-rijbewijs halen.

Om in aanmerking te komen voor het praktijkexamen met de tractor dien je een theorie-examen af te leggen. De lesstof gaat over verkeersregels en voertuigkennis. Het theorie-examen bestaat uit 50 meerkeuze vragen en het certificaat is 1,5 jaar geldig. De toelatingsleeftijd voor het theorie-examen is 15,5 jaar.

Indien je in het bezit bent van het theorie certificaat kun je (vanaf 16 jaar) starten met de praktijkopleiding en mag je deelnemen aan het praktijkexamen. Wij adviseren een intake rijles af te spreken om maatwerk advies te kunnen geven over jouw persoonlijk aantal rijlessen. Daarnaast bent u verplicht om een digitaal medisch formulier in te vullen.  Onder begeleiding van een gecertificeerde instructeur ga je aan de slag. Eerst moet je bekend raken met de les combinatie en leer je verschillende bijzondere verrichtingen en hoe je de kipper aan- en af moet koppelen. Als je dit onder de knie hebt, ga je de weg op waarbij aandacht wordt besteed aan het besturen van de tractor, deelnemen aan het verkeer en verkeersinzicht. Het rijexamen voor T-rijbewijs duurt 85 minuten met onze tractor en oplegger.

Benieuwd hoe het praktijkexamen gaat? Klik hier voor het CBR filmpje.

Theorie

De Tractor theorielessen zijn op:

Maandag van 18:55 tot 21:00 uur

Donderdag van 17:30 tot 19:00 uur

De theorielessen zijn alleen na aanmelding toegankelijk.

Subsidie

Als je aan de slag wilt met de loonwerkopleiding Groen, Grond, Infra is het behalen van het T-rijbewijs een noodzakelijke investering. De kosten voor het T-rijbewijs kunnen voor leerlingen een drempel zijn om voor een Groen, Grond, Infra opleiding te kiezen. Omdat de sector behoefte heeft aan goede en vakbekwame medewerkers, moet deze drempel zo laag mogelijk worden gehouden.

Kom jij ook in aanmerking voor een subsidie?

Klik hier voor meer info en de voorwaarden.

Direct actie ondernemen kom dan langs voor een persoonlijke kennismaking of neem contact op met een van de onderstaande contact buttons:

 

 

Voor al uw rijlessen in Deventer, Joop Hagen!