vrachtwagen

Verkeersschool Joop Hagen Een toonaangevende rijschool in Deventer!

Nascholing / Code 95

De verplichte nascholing oftwel code 95 de beste in de regio.

Code 95 is een aanduiding van vakbekwaamheid in het beroepsmatig besturen van voertuigen in verschillende categorieën.

Deze code is te vinden op het rijbewijs zelf en staat achter de verschillende voertuigen waarvoor je bevoegd bent om te besturen. De code 95 krijg je op je rijbewijs wanneer je de basiskwalificatie haalt.  Deze is vijf jaar geldig, daarna kan deze verlengd worden door nascholing voor de code 95. Voor beroepschauffeurs is het verplicht om iedere vijf jaar minimaal 35 uur nascholing te volgen. Wanneer je dit niet doet dan mag je niet meer beroepsmatig rijden. Het is dus van belang om op tijd met de nascholing te beginnen. Van de 35 uur nascholing moet minimaal één cursusdag een praktijktraining zijn, bijvoorbeeld over het ‘Het Nieuwe Rijden’ of ‘Schade Preventief Rijden’.

Ons cursus aanbod

  • Chauffeursdag U24 aan bod komen: verkeer regelgeving en verkeerswetgeving, digitale tachograaf, schadepreventie en schadeformulier, ADAS, manoeuvreren (praktijk)
  • Chauffeursdag U24 aan bod komen: verkeer regelgeving en verkeerswetgeving, theorie HNR (het nieuwe rijden), theorie lading zekeren(methodes/principes), praktijk lading zekeren.
  • Techniek en Veiligheid U39 aan bod komen: Verkeersregelgeving en verkeerswetgeving, techniek voertuigen, meest voorkomende pechgevallen, hoe te handelen bij een incident, ook komt een stukje praktijk aan bod namelijk: dagelijkse controle voertuigen, storingen oplossen en levensreddende handelingen.
  • Welke cursus voor de vierde dag theorie, volgt op een later moment.
  • Het Nieuwe Rijden: een praktijkgericht cursus voor een verhoogd rijplezier en besparing op brandstof verbruik.

 

Volgende nascholingsdagen staan gepland op:

  • zaterdag 2 mei 2020
  • zaterdag 27 juni 2020

De invulling van deze dagen volgt zo spoedig mogelijk. Meer informatie? Houd onze website in de gaten of stuur ons een mailtje, dan houden wij je op de hoogte!

Direct actie ondernemen kom dan langs voor een persoonlijke kennismaking of neem contact op met een van de onderstaande contact buttons:

 

 

Voor al uw rijlessen in Deventer, Joop Hagen!