vrachtwagen

Verkeersschool Joop Hagen Een toonaangevende rijschool in Deventer!

Nascholing / Code 95

De verplichte nascholing oftwel code 95 de beste in de regio.

Code 95 is een aanduiding van vakbekwaamheid in het beroepsmatig besturen van voertuigen in verschillende categorieën.

Deze code is te vinden op het rijbewijs zelf en staat achter de verschillende voertuigen waarvoor je bevoegd bent om te besturen. De code 95 krijg je op je rijbewijs wanneer je de basiskwalificatie haalt.  Deze is vijf jaar geldig, daarna kan deze verlengd worden door nascholing voor de code 95. Voor beroepschauffeurs is het verplicht om iedere vijf jaar minimaal 35 uur nascholing te volgen. Wanneer je dit niet doet dan mag je niet meer beroepsmatig rijden. Het is dus van belang om op tijd met de nascholing te beginnen. Van de 35 uur nascholing moet minimaal één cursusdag een praktijktraining zijn, bijvoorbeeld over het ‘Het Nieuwe Rijden’ of ‘Schade Preventief Rijden’.

 

Ons cursus aanbod

 • U03 STL Lading zekeren (e-learning en klassikaal)
 • U05 Basisveiligheid VCA (klassikaal, 2 dagdelen) Steeds meer werknemers moeten het basisveiligheidscertificaat VCA bezitten. Ook voor chauffeurs is het VCA certificaat steeds vaker verplicht als er bijvoorbeeld geladen of gelost moet worden op een grote bouwplaats of een bedrijventerrein. Het VCA certificaat draagt bij aan het verkleinen van de kans op ongevallen en zorgt ervoor dat werknemers over basiskennis beschikken ten aanzien van veilig werken.
 • U14-1 Communicatieve en sociale vaardigheden (e-learning en klassikaal) Hoe blijf jij met je bedrijf onderscheidend in de sterk concurrerende transportmarkt? Het simpelweg afleveren van een product is niet meer voldoende. Chauffeurs vertegenwoordigen jouw bedrijf op de weg en bij klanten. Zij spelen als visitekaartje van de onderneming daarom een cruciale rol in het imago en het bedrijfssucces. Tijdens deze cursus worden jouw medewerkers zich bewust van hun eigen gedrag, het positief beïnvloeden hiervan en hiermee het positief onder de aandacht brengen van jouw bedrijf naar buiten toe.
 • U19 Leefstijl (e-learning en klassikaal) Een gezonde leefstijl is belangrijk, zowel voor werkgever als werknemer. Fitte werknemers voelen zich beter en verzuimen minder.
 • U23-1 Digitale tachograaf (e-learning en klassikaal) Tijdens deze cursus besteden we aandacht aan de praktische problemen en dagelijkse situaties waar chauffeurs mee te maken krijgen. Na de cursus kennen de chauffeurs de verplichtingen ten aanzien van ritregistraties en de rij- en rusttijden. Daarnaast leren ze de digitale tachograaf op de juiste manier te bedienen en de bestuurderskaart correct te gebruiken.
 • U24 Chauffeursdag (klassikaal) Theorie: verkeer regelgeving en verkeerswetgeving, digitale tachograaf, schadepreventie en schadeformulier, ADAS. In praktijk: manoeuvreren.
 • U24 Chauffeursdag (klassikaal) Theorie: verkeer regelgeving en verkeerswetgeving, theorie HNR (het nieuwe rijden), theorie lading zekeren(methodes/principes). In praktijk: lading zekeren.
 • U25-1 Rijoptimalisatie (klassikaal) Theorie: voertuigcontrole, verkeerskennis bijv. gevaarherkenning, kapstokartikel, wanneer welke verlichtingen. Manoeuvreren houding en gedragingen >voorkomen van letsel en schade (theorie). Stopafstand-snelheid-reactietijd-kinetische energie. Behandeling van alle nieuwe systemen (ADAS) in voertuigen en hoe daar mee om te gaan. In praktijk: zithouding / spiegelafstelling / manoeuvreren volgens opdrachten.
 • U39 Techniek en Veiligheid (klassikaal)
  aan bod komen: Verkeersregelgeving en verkeerswetgeving, techniek voertuigen, meest voorkomende pechgevallen, hoe te handelen bij een incident, ook komt een stukje praktijk aan bod namelijk: dagelijkse controle voertuigen, storingen oplossen en levensreddende handelingen.
 • U45-3 Actualisering kennis vakbekwaamheid (e-learning en klassikaal)
 • W01 Rijvaardigheid incl. Het Nieuwe Rijden (e-learning en klassikaal) een praktijkgericht cursus voor een verhoogd rijplezier en besparing op brandstof verbruik.
 • W02 Rijoptimalisatie (e-learning en klassikaal) deze cursus is bedoeld om het gedrag van de chauffeur op de weg te verbeteren.
  Er zijn verschillende mogelijkheden: schadepreventie, manoeuvreren of defensief rijden. Ook is het mogelijk dat u zelf uw zwakke punten kenbaar maakt en daar samen met de instructeur aandacht aan besteed.
  Inhoud: De dag begint met een stukje theorie (ook hier kunt u vooraf de gewenste onderwerpen kenbaar maken).

Vervolgens gaat u met maximaal 2 personen met de vrachtauto op weg. Uiteraard gaat onze instructeur mee voor een optimale begeleiding. Hij geeft adviezen over diverse onderdelen die belangrijk zijn voor een veilig weggedrag. 
De bedoeling van deze cursus is dan ook dat u minder schades zult gaan rijden, dat u minder vermoeid thuis zult komen van uw werk, omdat u relaxter achter het stuur zit. Dat wellicht alleen al door het volgen van deze cursus uw brandstofverbruik minder zal worden.
Kortom allemaal voordelen.
Na afloop krijgt u een overzicht met aandachtspunten.

 • W06 Chauffeur LZV voor code 95 is wellicht interessant voor u om als praktijkcursus voor de bijscholing te doen.  Deze cursusdag levert u 7 code 95 praktijkpunten op voor het bijschrijven van code 95 op uw rijbewijs.
  Op de LZV-opleidingsdag zal de instructeur zowel de theorie als de praktijk met u doorlopen, zodat u goed voorbereid bent op de dag van het examen.
  Dit examen wordt afgenomen door een CCV-examinator en neemt 2,5 uur in beslag. Op de dag van het praktijkexamen begint de examinator met de theorie, waarna een praktijk deel uitgevoerd wordt. Aansluitend aan het praktijkgedeelte verneemt u de uitslag van het examen. De 7 punten voor de code 95 ontvangt u ook indien u niet slaagt voor het LZV examen.

De volgende nascholingsdagen staan gepland op:

 

 • Zaterdag 8 juni 2024 08:00-16:00 uur U24 Chauffeursdag, manoeuvreren
 • Zaterdag 6 juli 2024 08:00-16:00 uur U24 Chauffeursdag, lading zekeren
 • Zaterdag 7 september 2024 08:00-16:00 uur U25 Rijoptimalisatie

Meer informatie? Houd onze website in de gaten of stuur ons een mailtje, dan houden wij je op de hoogte!

SOOB

Is jouw bedrijf aangesloten bij het SOOB? Zo ja, dan kom je vaak in aanmerking voor een subsidie. Daar helpen we je graag bij. Verkeersschool Joop Hagen voldoet aan de eisen, die gesteld zijn aan de certificering. Op grond daarvan heeft het Sectorinstituut Transport en Logistiek (STL) ons het certificaat ‘gecertificeerd opleider Transport & Logistiek’ verstrekt. Via WWW.soobsubsidiepunt.nl kunt u SOOB-subsidie aanvragen voor diverse opleidingen. Wij ondersteunen u graag bij het aanvragen en indienen van het subsidiedossier.

Subsidie voor de verplichte nascholing van uw medewerkers (code 95)  

Elke beroepschauffeur dient in vijf jaar tijd te voldoen aan de eis van 35 uur nascholing, waarvan tenminste één praktijkdag. SOOB vindt het belangrijk dat chauffeurs op tijd de code 95 op het rijbewijs hebben staan. Het is dus mogelijk om subsidie aan te vragen voor de nascholing via het SOOB subsidiepunt, vraag daar naar de mogelijkheden.

Direct actie ondernemen kom dan langs voor een persoonlijke kennismaking of neem contact op met een van de onderstaande contact buttons:

 

 

Voor al uw rijlessen in Deventer, Joop Hagen!