Auto

Je rijbewijs haal je bij Verkeersschool Joop Hagen! Onze rijopleidingen zijn maatwerk, jij bent het belangrijkste. Zo kun je rijlessen volgen op doordeweekse dagen, ‘s avonds of op zaterdag. Je kunt ook aangeven waar je opgehaald wilt worden en waar je weer wilt uitstappen. Op school, op je werk, thuis of op het station? Een uur in de week? Geen probleem. Wil je sneller en twee uur in de week lessen? Dat kan natuurlijk ook. En het is aan jou om te bepalen wanneer je wilt lessen: overdag, ‘s avonds of zaterdag. Jij staat centraal! 

Je wilt natuurlijk in één keer slagen

Onze ervaren instructeurs zullen er alles aan doen om je in één keer te laten slagen. We kiezen ervoor om je daarom (zoveel mogelijk) bij een vaste instructeur (instructrice) te laten lessen* Je volgt je hele rijopleiding in dezelfde auto, zodat je je thuis voelt en de auto van binnen- en van buiten leert kennen. Je vorderingen worden digitaal bijgehouden en die kun jij zelf inzien via de App rijlesplanner.

Je rijles is helemaal opgebouwd volgens de CBR-richtlijnen. Zo kun je precies aan de eisen van de examinator voldoen! Wij bieden pakketten aan met een tussentijdse toets. Dit is een soort proefexamen waar je niet voor kunt zakken. Wel kun je vrijstellingen verdienen voor enkele bijzondere verrichtingen! Na afloop krijg je een advies van de examinator. Zo weet je precies wat je nog extra moet oefenen, voordat je echt praktijkexamen doet. Ook ben je dan al eens bij het CBR geweest en weet je de gang van zaken. Da’s weer een stukje minder spanning! 

Je verdient de vrijstelling alleen voor het eerstvolgende praktijkexamen. Slaag je niet, dan moet je bij je herexamen wel weer de bijzondere verrichtingen doen. Let op: Je kunt je tussentijdse toets doen als je tenminste 16,5 jaar oud bent op de dag van het examen.

Het CBR heeft een filmpje gemaakt over hoe de tussentijdse toets in zijn werk gaat. Kijken? Klik hier!

*(bij ziekte, vakantie of overmacht kan het zijn dat je (eenmalig) een andere instructeur krijgt). 

Gezondheidsverklaring en machtigen rijschool

Om het praktijkexamen te kunnen aanvragen hebben we een geldige gezondheidsverklaring nodig en vragen we je ons te machtigen. Klik hier voor meer informatie.

Praktijk

De examinator toetst of je veilig en zelfstandig kunt rijden. En of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers. Er wordt onder andere gelet op:

  • je beheersing van de auto,
  • kijkgedrag,
  • of je goed voorrang verleent,
  • inhalen,
  • in- en uitvoegen,
  • rijden op kruispunten en rotondes,
  • speciale verrichtingen zoals bochtje achteruit.

Het CBR heeft een filmpje gemaakt hoe het praktijk examen in z’n werk gaat. Nieuwsgierig? Klik hier

Autorijden kan al vanaf 16,5 jaar: 2-to-drive!

Je kunt je vanaf je 16e verjaardag inschrijven voor het theorie-examen bij het CBR. Vanaf 16,5 jaar kun je dan starten met rijlessen. Zodra je 17 jaar bent mag je ook je praktijkexamen afleggen. Slaag je, dan kun je onder begeleiding autorijden. Daarnaast moet je een coach hebben. Zowel de begeleider als de coach moet aan een aantal voorwaarden voldoen. 

Voor meer informatie en alle voorwaarden verwijzen we naar de website van 2todrive

  • EW3A1114
  • EW3A1073