Autorijles

Een rijopleiding is een kostbare zaak, daarom is het bepalen van een goede rijschool van groot belang. Als je voor onze verkeersschool kiest, ben je verzekerd van een kwalitatief goede autorijopleiding. Je wordt opgeleid door gemotiveerde en bekwame instructeurs. Het is bij ons mogelijk om je rijbewijs tussen de 8 dagen en 20 weken te halen en alles wat er tussen zit. Gewoon één of twee uur in de week lessen kan natuurlijk ook. Het is dan aan jouw om te bepalen wanneer je wilt lessen: overdag, ‘s avonds of zaterdag. Je kunt ook aangeven waar je gehaald wilt worden en waar je weer wilt uitstappen. Je kunt dus zelf bepalen hoe je rijopleiding wilt volgen!

Je wilt natuurlijk in één keer slagen

Je krijgt bij onze rijschool een vaste instructeur (trice) en van het begin tot het eind van de rijopleiding rij je in dezelfde auto. Tijdens de rijles vult de instructeur een persoonlijke instructiekaart in, zo blijft hij precies op de hoogte van de vorderingen van je rijopleiding. Wij volgen de CBR-rijprocedure en je krijgt dus rijles volgens de CBR-richtlijnen. Zo kun je precies aan de eisen van de examinator voldoen! Een examinator van het CBR beoordeelt tijdens het praktijkexamen of je zelfstandig en verantwoord aan het verkeer deelneemt. Daarbij speelt je eigen veiligheid en die van anderen een grote rol. Als je rijvaardigheid voldoende is om zelfstandig de weg op te kunnen, dan ben je geslaagd en kun je je een dag later aanmelden bij de gemeente waar je woonachtig bent en een week later je rijbewijs ophalen!

Theorie

Het theorie-examen bestaat uit 25 vragen van het onderdeel gevaarherkenning, je moet 13 vragen goed beantwoord hebben en je krijgt 40 vragen over de verkeersregels en verkeersinzicht vragen, je moet 35 vragen goed beantwoorden. Dan ben je geslaagd. Je krijgt diverse theorie situaties te zien. Naast de vertrouwde ja/nee vragen zijn er ook meerkeuze (A,B of C) en open vragen waarbij je een getal moet invullen. Op de dag van je theorie examen moet je tenminste 16 jaar oud zijn.
Bij Joop Hagen worden er speciale theorielessen gegeven als voorbereiding op het theorie examen. De vragen die wij je stellen gaan op dezelfde manier als het theorie examen dat je bij het CBR aflegt. Na het proefexamen vindt er een bespreking plaats, zodat je optimaal kunt leren van de gemaakte fouten! Deze theorielessen vinden iedere maandagavond plaats van 19.30 uur tot 21.00 uur in onze vestiging aan de Hunneperkade 42 te Deventer, op slechts een paar minuutjes lopen vanaf centraal station Deventer! Je hoeft voor deze theorielessen niet te reserveren. Voor slechts € 10,00 per les ben je extra goed voorbereid om ook je theorie in één keer te halen!

Zo gaat het bij het CBR Theorie examen!

Spoedcursus theorie

Je kunt het theorie-examen ook versneld doen in een spoedcursus theorie. Dat zijn 12 lesuren, waarin een goede theoretische opleiding wordt afgerond, als basis voor een goede praktijk. De theoriecursus bestaat uit het behandelen van onderwerpen in het verkeer en uit het oefenen van examenseries. De onderwerpen worden klassikaal behandeld door middel van uitleg door de docent en via een computerprogramma. De oefenexamens worden afgenomen via het computerprogramma. Na het proefexamen vindt er een bespreking van het gemaakte proefexamen plaats. Je kunt bij ons natuurlijk ook je theorieboeken kopen ter voorbereiding op het theorie examen.

De eerstvolgende spoedcursus is:
Houd de site en/of onze facebookpagina in de gaten voor de nieuwste datum.

Het theorie-examen is zo snel mogelijk na de cursus en de kosten van de cursus inclusief theorie-examen zijn vanaf € 100,00. Wees er snel bij en schrijf je vast in, want vol=vol!

Bij tijdig opgeven is het ook mogelijk om een verlengd theorie-examen te kopen. Hierbij heb je dan extra tijd en worden de vragen voorgelezen. De extra kosten hiervoor bedragen €15,-

De volgende spoedcursussen zijn:

Nog niet bekend.

Gezondheidsverklaring en machtigen rijschool

Om examen te kunnen doen die de gezondheidsverklaring aan te vragen en ons te machtigen. Belangrijke informatie. Klik hier voor meer informatie.

TTT

De tussentijdse toets lijkt heel veel op een ‘echt’ praktijkexamen. De examinator toetst of je veilig en zelfstandig kunt rijden. En of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers. De examinator let onder andere op:

 • je beheersing van de auto;
 • kijkgedrag;
 • of je goed voorrang verleent;
 • inhalen;
 • in- en uitvoegen;
 • rijden op kruispunten en rotondes;
 • bijzondere verrichtingen.

Na afloop krijg je een advies van de examinator. Zo weet je precies wat je nog extra moet oefenen, voordat je echt praktijkexamen doet.
Je kunt vrijstellingen verdienen voor de bijzondere verrichtingen: omkeren, parkeren of stoppen. Dat betekent dat de examinator je hierop tijdens het praktijkexamen niet meer beoordeelt. Je verdient de vrijstelling alleen voor het eerstvolgende praktijkexamen. Slaag je niet, dan moet je bij je herexamen wel weer de bijzondere verrichtingen doen. Let op: Je kunt je TTT doen als je tenminste 16,5 jaar oud bent op de dag van het examen.

Het CBR heeft een filmpje gemaakt over hoe de TTT in zijn werk gaat. Kijken? Klik hier!

Praktijk

De examinator toetst of je veilig en zelfstandig kunt rijden. En of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers. De examinator let onder andere op:

 • je beheersing van de auto;
 • kijkgedrag;
 • of je goed voorrang verleent;
 • inhalen;
 • in- en uitvoegen;
 • rijden op kruispunten en rotondes;
 • verrichtingen

Zo gaat het CBR praktijk examen!  

 • EW3A1114
 • EW3A1073