VRACHTWAGEN MET AANHANGER

Chauffeurs die met een combinatie vrachtauto-aanhangwagen of trekkeroplegger de weg op willen, zijn verplicht het rijbewijs E bij C te halen. Voor beroepsmatig gebruik moeten zij bovendien in het bezit zijn van het diploma voor vakbekwaamheid

Hoeveel lessen heb ik nodig?

Dat is moeilijk te bepalen, de hoeveelheid rijlessen dat je nodig heb is afhankelijk van verschillende factoren zoals je aanleg, motivatie en ervaring. Wil je van tevoren weten wat de rijopleiding ongeveer gaat kosten dan kan je geheel vrijblijvend een proefles volgen, tijdens deze rijles kan de instructeur een globale inschatting maken over het aantal rijlessen die nodig hebt om een goede kans van slagen te hebben.

Praktijkexamen

Chauffeurs die met een combinatie vrachtauto-aanhangwagen of trekkeroplegger de weg op willen, zijn verplicht het rijbewijs E bij C te halen. Voor beroepsmatig gebruik moeten zij bovendien in het bezit zijn van het diploma voor vakbekwaamheid. Bij het examen E bij C komen alle facetten van het chauffeursvak aan bod. In allerlei situaties moet u uw vakbekwaamheid tonen. Het begint met een uitgebreide controle van de papieren en het aan te koppelen voertuig. Dan koppelt u de combinatie aan en legt u een examenparcours af, waarin uw rijgedrag en verkeersinzicht worden beoordeeld. Dit gebeurt op verschillende wegen, zowel binnen als buiten de bebouwde kom. Tijdens de rit voert u ook bijzondere manoeuvres uit op industrieterreinen en bij laadperrons, de duur van het examen is 85 minuten.

Prijzen

Praktijkles CE 60 min.   63,03
Praktijkles CE 45 min.   47,27
Praktijkexamen CE 340,00
alle prijzen zijn excl. BTW.

Prijzen zijn exclusief de door het CBR verplichte eigen verklaring, die eenmalig aangevraagd dient te worden door de leerling. Hoe je je eigen verklaring kan aanvragen, lees je hier.

Vragen?

Mochten er nog vragen zijn dan kunt u ons vanzelfsprekend telefonisch bereiken via 0570 635 036 of via het contactformulier.

Slagingspercentage bij 1e examen 2e kwartaal 2014
96 - 100% Motor
71 - 75% Personenauto
76 - 80% Personenauto + aanhanger

Referenties

 • Geweldige lessen gevolgd bij verkeerschool Joop Hagen. Niet alleen goede lessen maar ook leuke mensen die de lessen geven!

  Martijn Nijenhuis Deventer
 • Top praktijklessen, een rustige en fijne rij-instructeur die met af en toe een grapje de spanning van de eerste paar keer lessen er goed afhaalt.

  Debbie Theising Deventer
 • Super goede rijlessen met de motor! Goede uitleg en niet meer lessen dan nodig is. Ik kan niet anders zeggen dan: dit is de rijschool van Deventer!

  Jan-Erik van Beek Deventer
 • Goede rijlessen. Volgende week mijn TTT.
  Komt helemaal goed!

  Elvera Keurhorst Beemte, Gelderland
alle rechten voorbehouden