Theorie is de basis

Bromfiets

Vanaf je zestiende mag je op een brom- of snorfiets rijden. Je moet dan wel in het bezit zijn van een bromfietsrijbewijs. Je krijgt het rijbewijs als je geslaagd bent voor het theorie-examen bromfiets en het praktijk examen voor de bromfiets. In het theorie-examen wordt je kennis van verkeersregels en je verkeersinzicht getest. Je kunt het praktijk-examen doen zodra je zestien jaar bent maar let op: je kunt je theorie-examen al doen als je 15,5 bent!

Het examen bestaat uit 50 vragen: ja/nee vragen, meerkeuzevragen en open vragen. Je moet minstens 44 vragen goed beantwoorden. Bij Joop Hagen worden er theorielessen gegeven als voorbereiding op het theorie-examen. De vragen die wij je stellen gaan op dezelfde manier als het theorie-examen dat je bij het CBR aflegt. Deze vragen worden naderhand met je doorgenomen. De vragen worden gesteld aan hand van beelden van verkeerssituaties. Naast de verkeersregels komen ook verkeersinzicht, verantwoord gedrag, milieu en voertuigtechniek aan bod. Het gaat dan met name over de toegestane maximum snelheid, de herkenning van het voertuig, de ge- en verboden voor een brommobiel en de gedragsregels. Je uitslag ‘geslaagd’ is 1,5 jaar geldig.

Wil je je theorie graag in één keer halen, volg dan één of meerdere lessen en vergroot zo je slagingskansen! De les wordt iedere donderdag van 17.00 tot 18.00 uur gegeven en de kosten bedragen € 10,00. Op slechts een minuutje lopen vanaf centraal station Deventer! Je hoeft voor deze theorielessen niet te reserveren! 

Zo gaat het bij het CBR Theorie examen!

Auto

Het theorie-examen bestaat uit 25 vragen van het onderdeel gevaarherkenning waarvan je er 13 vragen goed beantwoord moet hebben. Daarnaast krijg je 40 vragen over verkeersregels en verkeersinzicht, daarvan moet je er 35 goed beantwoorden. Dan ben je geslaagd. Je krijgt diverse theorie-situaties te zien. Naast de vertrouwde ja/nee vragen zijn er ook meerkeuze (A, B of C) en open vragen waarbij je een getal moet invullen. Op de dag van je theorie examen moet je tenminste 16 jaar oud zijn.

Bij Joop Hagen worden er theorielessen gegeven als voorbereiding op het theorie-examen. De vragen die wij je stellen gaan op dezelfde manier als het theorie examen dat je bij het CBR aflegt. Na het proefexamen vindt er een bespreking plaats, zodat je optimaal kunt leren van de gemaakte fouten!

De theorie lessen worden iedere maandagavond gegeven van 19.30 uur tot 21.00 uur. De kosten van deze lessen bedragen € 10,00 per les. Je hoeft voor deze theorielessen niet te reserveren!

Spoedcursus auto-theorie

Je kunt het theorie-examen ook versneld doen in een spoedcursus theorie. Dat zijn 12 lesuren, waarin een goede theoretische opleiding wordt afgerond, als basis voor een goede praktijk. De theoriecursus bestaat uit het behandelen van onderwerpen in het verkeer en uit het oefenen van examenseries. De onderwerpen worden klassikaal behandeld door middel van uitleg door de docent en via een computerprogramma. De oefenexamens worden afgenomen via het computerprogramma. Na het proefexamen vindt er een bespreking van het gemaakte proefexamen plaats. Je kunt bij ons natuurlijk ook je theorieboeken kopen ter voorbereiding op het theorie examen.


De eerstvolgende spoedcursus is:
 
Vrijdag 1 juni van 17.00 tot 21.30 uur
Maandag 4 juni van 16.00 tot 19.00 uur
Dinsdag 5 juni van 08.00 tot 12.00 uur, aansluitend examen


Het theorie-examen is op dinsdag 5 juni 2018 en de kosten van de cursus inclusief theorie-examen zijn vanaf € 90,00. Wees er snel bij en schrijf je vast in, want vol=vol!

Bij tijdig opgeven is het ook mogelijk om een verlengd theorie-examen te kopen. Hierbij heb je dan extra tijd en worden de vragen voorgelezen. De extra kosten hiervoor bedragen €15,-

De volgende spoedcursussen zijn:

Vrijdag 29 juni van 17.00 tot 21.30 uur
Maandag 2 juli van 16:00 tot 19:00 uur
Dinsdag 3 juli van 8.00 tot 12.00 uur, aansluitend examen

Vrijdag 7 september van 17.00 tot 21.30 uur
Maandag 10 september van 16:00 tot 19:00 uur
Dinsdag 11 september van 8.00 tot 12.00 uur, aansluitend examen

Motor

Om een rij-examen voor de motor te kunnen afleggen moet je in het bezit zijn van een geldig theoriecertificaat speciaal voor de motor. Om te mogen beginnen met motorrijlessen moet je in het bezit zijn van een geldig autorijbewijs of het theoriecertificaat voor de motor hebben.

Bij Joop Hagen worden er theorielessen gegeven als voorbereiding op het theorie-examen. De vragen die wij je stellen, gaan op dezelfde manier als het theorie examen dat je bij het CBR aflegt. Deze vragen worden naderhand met je doorgenomen.

Het computersysteem voor de oefenexamens is hetzelfde als dat het CBR gebruikt. Het theorie-examen bestaat uit 50 vragen waarvan je er minimaal 44 goed moet hebben beantwoord. Deze vragen zijn verdeeld in ja/nee vragen, meerkeuzevragen en invulvragen. Het theorie-examen toetst je kennis van de verkeersregels. Natuurlijk komen ook verkeersinzicht, verantwoord rijgedrag, milieu en voertuigtechniek aan bod.

Er zijn ook theorieboeken te koop ter voorbereiding op het theorie-examen. Een goede theoretische opleiding is de basis voor de praktijk!

De theorielessen worden gegeven op iedere maandagavond van 19.30 uur tot 21.30 uur, kosten bedragen € 10,00 per theorieles. Je hoeft voor deze theorielessen niet te reserveren! 

Vragen?

Heb je nog vragen of is er nog iets niet helemaal duidelijk? Bel ons even via 0570 635 036 of neem contact op via het contactformulier.

Slagingspercentage bij 1e examen 2e kwartaal 2014
96 - 100% Motor
71 - 75% Personenauto
76 - 80% Personenauto + aanhanger

Referenties

 • Geweldige lessen gevolgd bij verkeerschool Joop Hagen. Niet alleen goede lessen maar ook leuke mensen die de lessen geven!

  Martijn Nijenhuis Deventer
 • Top praktijklessen, een rustige en fijne rij-instructeur die met af en toe een grapje de spanning van de eerste paar keer lessen er goed afhaalt.

  Debbie Theising Deventer
 • Super goede rijlessen met de motor! Goede uitleg en niet meer lessen dan nodig is. Ik kan niet anders zeggen dan: dit is de rijschool van Deventer!

  Jan-Erik van Beek Deventer
 • Goede rijlessen. Volgende week mijn TTT.
  Komt helemaal goed!

  Elvera Keurhorst Beemte, Gelderland
alle rechten voorbehouden