Rijden met een beperking

Rijden met een handicap

Het rijbewijs betekent voor veel mensen mobiliteit en vooral zelfstandigheid. Maar wat als je afhankelijk bent van een rolstoel of als je een arm of been niet goed meer kunt gebruiken?

Verkeersschool Joop Hagen biedt ook mensen met een lichamelijke beperking een mogelijkheid en de kans om het rijbewijs te halen. Onze lesauto is speciaal ingericht op verschillende beperkingen. De richtingaanwijzers zijn aan beide kanten bruikbaar, zodat men niet alleen met links, maar ook met rechts het stuur kan hanteren. Ook is er een mogelijkheid om de gaspedalen te verschuiven en deze zowel links als rechts te laten functioneren. Het wil dus niet zeggen dat een lichamelijke beperking je moet weerhouden om je rijbewijs te halen. Juist niet, ga ervoor!

Heb je nog vragen over onze speciale lesauto of wil je meer informatie betreffende dit onderwerp, bel gerust en wij kijken of we ook voor jou rijlessen op maat kunnen aanbieden. Er is vaak meer mogelijk dan je denkt!

Autisme

Mensen met Autisme en verwante problemen zijn net als ieder ander in staat om auto te rijden, maar door een iets andere informatieverwerking in de hersenen gaat het aanleren wat minder vanzelfsprekend. Met de juiste begeleiding tijdens de rijles is het gelukkig nu ook voor hen heel goed mogelijk het rijbewijs te halen. Mensen met autisme zijn niet minder slim of minder waardevol dan iedere andere leerling!

Verkeersschool Joop Hagen heeft zich ontwikkelt tot een rijschool die ook deze groep leerlingen uitstekend kan begeleiden. Met speciaal getrainde instructeurs begeleiden wij je naar je felbegeerde rijbewijs!

Geen zelfvertrouwen?

U heeft langere tijd niet gereden en wilt weer wat lessen om uw vaardigheden weer op peil te brengen. Of u voelt zich onzeker over uw manier van rijden. Herkent u zich hierin? Dan kunnen wij u weer op weg helpen!

Op de eerste afspraak nemen we samen door wat uw wensen zijn en waar u zich onzeker over voelt. Afhankelijk van uw vraag bieden wij u de mogelijkheid om losse afspraken naar behoefte te maken of dat u kiest voor ons basis pakket inclusief het boekje “opfriscursus theorie”. Hiermee heeft u een goede basis om alle wegen en verrichtingen (zoals bijv. parkeren) die u wenst, samen door te nemen. Mocht u nog aanvullende lessen willen om u op een bepaald onderdeel verder te bekwamen, dan is dit uiteraard mogelijk!

De lessen zijn individueel en in een auto met dubbele bediening waardoor privacy en veiligheid wordt gewaarborgd.

Wij bieden u maatwerk zodat u kunt werken aan de aandachtspunten waar u waarde aan hecht! Zo zult u snel ervaren dat u weer prettig achter het stuur zit!

Vragen?

Vragen? Onduidelijkheden? Ons team staat voor je klaar om je verder op weg te helpen! Bel ons via 0570-635 036 of vul het contactformulier in!

Slagingspercentage bij 1e examen 2e kwartaal 2014
96 - 100% Motor
71 - 75% Personenauto
76 - 80% Personenauto + aanhanger

Referenties

 • Geweldige lessen gevolgd bij verkeerschool Joop Hagen. Niet alleen goede lessen maar ook leuke mensen die de lessen geven!

  Martijn Nijenhuis Deventer
 • Top praktijklessen, een rustige en fijne rij-instructeur die met af en toe een grapje de spanning van de eerste paar keer lessen er goed afhaalt.

  Debbie Theising Deventer
 • Super goede rijlessen met de motor! Goede uitleg en niet meer lessen dan nodig is. Ik kan niet anders zeggen dan: dit is de rijschool van Deventer!

  Jan-Erik van Beek Deventer
 • Goede rijlessen. Volgende week mijn TTT.
  Komt helemaal goed!

  Elvera Keurhorst Beemte, Gelderland
alle rechten voorbehouden