Het bromfietsrijbewijs

Vanaf je zestiende mag je op een brom- of snorfiets rijden. Je moet dan wel in het bezit zijn van een bromfietsrijbewijs. Het bromfietsrijbewijs wordt uitgegeven door het CBR. Je krijgt dat rijbewijs als je geslaagd bent voor het theorie-examen bromfiets en het praktijk examen voor de bromfiets. In het theorie-examen wordt je kennis van verkeersregels en je verkeersinzicht getest. Je kunt al examen doen zodra je 15 ½ jaar bent!

Onze instructeurs zijn vanzelfsprekend heel ervaren in het geven van rijles en kunnen mede door deze bagage je uitstekend begeleiden naar je bromfietscertificaat. Wij lessen meestal in duo's of in trio's, omdat je op deze manier ook van elkaar kan leren. We bieden natuurlijk ook de mogelijkheid om individueel te lessen.

Het theorie-examen

Het examen bestaat uit 50 vragen: ja/nee vragen, meerkeuzevragen en open vragen. Je moet minstens 44 vragen goed beantwoorden. Binnen de verkeersschool worden er theorielessen gegevens als voorbereiding op het theorie-examen. De vragen die wij je stellen gaan op dezelfde manier als het theorie-examen dat je bij het CBR aflegt. Deze vragen worden naderhand met je doorgenomen. De vragen worden gesteld aan hand van beelden van verkeerssituaties. Het theorie examen toets je kennis van de verkeersregels. Natuurlijk komen ook verkeerinzicht, verantwoord rijgedrag, milieu en voertuigtechniek aan bod. Als je bent geslaagd voor je theorie, dan is dat 1,5 jaar geldig. In die tijd kun je dus praktijk-examen doen!

Theorieles

Joop Hagen organiseert iedere donderdag een speciale theorieles, zodat jij zo snel mogelijk je theorie kunt afronden! Deze lessen vinden plaats van 17.00 tot 18.00 en worden gegeven in ons leslokaal aan de Brinkgreverweg 62, op slechts een minuutje lopen vanaf centraal station Deventer! Je hoeft voor deze theorielessen niet te reserveren. Je kunt al theorie-examen doen zodra je 15,5 jaar oud bent!

De praktijk!

Hoe gaan we te werk? De praktijklessen kun je op één dag afnemen en dan aansluitend examen doen, maar je kan ook meerdere dagen 1 of 2 uur rijden tot aan je examen. Het gaat om waarbij jij je het prettigst voelt!

We kennen nauwelijks wachttijd en doorgaans kunnen we zorgen dat je binnen tien dagen examen kunt doen!

In het examencentrum maak je eerst kennis met de examinator. Deze legt uit hoe het examen verloopt. Je examinator controleert je identiteitsbewijs. Ook checkt hij of je bent geslaagd voor je theorie-examen daarna krijg je een ontvangertje, daarmee kun je de aanwijzigen en opdrachten van de examinator tijdens de rit horen. Het praktijkexamen duurt 25 minuten. De examinator volgt je op een eigen bromfiets. Je opleider mag meerijden op een eigen bromfiets. De examinator toetst of je veilig en zelfstandig kunt rijden. En of je voldoende rekening houdt met andere weggebruikers. De examinator let onder andere op:

 • je beheersing van de bromfiets;
 • kijkgedrag;
 • of je goed voorrang verleent;
 • inhalen;
 • rijden op kruispunten en rotondes.

Je krijgt tijdens het examen alle gelegenheid te laten zien wat je kunt. Helemaal foutloos hoeft niet, het gaat om het totaalbeeld. Belangrijk is hoe je reageert op het overige verkeer en of je de situatie meester bent. Kortom, de examinator bekijkt of je voldoende in huis hebt om veilig en zelfstandig aan het verkeer deel te nemen. Direct na afloop van de rit krijg je in het CBR-examencentrum te horen of je geslaagd bent.

Geslaagd?
Als je bent geslaagd kun je bij het gemeentehuis in je woonplaats, tegen overlegging van een pasfoto, legitimatie en het vereiste bedrag, je rijbewijs aanvragen!
Om bij de gemeente voor het rijbewijs in aanmerking te komen, moet je op het moment van aanvraag in Nederland wonen en in het jaar daarvóór minstens 185 dagen in Nederland hebben gewoond. Pas als je in het bezit bent van je rijbewijs mag je op de bromfiets of snorfiets rijden.

Lesprijzen

Rijles 60 min.      25,00
Praktijkexamen      150,00
Theorie-examen aanvragen        40,00
Theorieles (iedere donderdag van 17.00 - 18.00)        10,00
Pakket van 4 theorielessen        35,00
Prive theorieles 60 min.              25,00
       
Huur theorieboek (alleen bij het volgen van praktijklessen)        10,00
Compleet pakket (4x theorieles, 4 rijlessen van 60 minuten, theorie- en praktijkexamen)      280,00
Individueel pakket (4 rijlessen van 60 minuten en 1 praktijkexamen)      325,00


Seizoensknaller!

     
In één dag: 4 rijlessen (60 min per les!) + 1 praktijkexamen (goedkoopste in de regio!)      235,00

Let op!
Bij ons duren lessen altijd 60 minuten. Dat vinden wij de standaard. Houd dit in je achterhoofd als je prijzen van aanbieders vergelijkt. Er zijn rijscholen die beweren goedkoper te zijn, maar je dan slechts lessen van drie kwartier aanbieden! Dan ben je dus duurder uit!

Klaar om te knallen?

Klaar om te gaan lessen? Toch nog vragen? Bel ons en we helpen je verder: 0570 635 036. Je kunt natuurlijk ook het contactformulier invullen!

Slagingspercentage bij 1e examen 2e kwartaal 2014
96 - 100% Motor
71 - 75% Personenauto
76 - 80% Personenauto + aanhanger

Referenties

 • Geweldige lessen gevolgd bij verkeerschool Joop Hagen. Niet alleen goede lessen maar ook leuke mensen die de lessen geven!

  Martijn Nijenhuis Deventer
 • Top praktijklessen, een rustige en fijne rij-instructeur die met af en toe een grapje de spanning van de eerste paar keer lessen er goed afhaalt.

  Debbie Theising Deventer
 • Super goede rijlessen met de motor! Goede uitleg en niet meer lessen dan nodig is. Ik kan niet anders zeggen dan: dit is de rijschool van Deventer!

  Jan-Erik van Beek Deventer
 • Goede rijlessen. Volgende week mijn TTT.
  Komt helemaal goed!

  Elvera Keurhorst Beemte, Gelderland
alle rechten voorbehouden